Polisen undersöker koppling mellan grova våldsbrott som har varit i Södertälje, och även i andra områden i regionen. Foto: Mickan Mörk/TT

Polisinsats i Södertälje efter skott mot bostad

Publicerad

Vid 23-tiden larmades polisen till en adress i nordöstra Södertälje efter att skott avlossats mot en bostad. Ingen person har skadats i samband med händelsen.

– Det är ingen som är frihetsberövad och våra avspärrningar är nu hävda, säger Anna Westberg som är presstalesperson hos polisen.

Händelsen rubriceras som försök till mord samt grovt vapenbrott.

– Vi har gjort en teknisk undersökning och jobbar vidare med den informationen vi hittills samlat in, från förhör och spår, säger Anna Westberg.

Polisen undersöker koppling mellan helgens skjutningar

Det inträffade även en skjutning i Södertälje natten mot lördagen mot en adress på andra sidan kanalen. Men huruvida skjutningarna har någon koppling till varandra är i nuläget oklart.

– Vi undersöker koppling mellan grova våldsbrott som har varit i Södertälje, och även i andra områden i regionen. Men det går inte att säga om det finns någon koppling, det är för tidigt, säger Anna Westberg.

Säkerhetszon i Södertälje har upphört

Natten till lördagen upphörde polisens säkerhetszon – finns det någon koppling mellan det och helgens skjutningar?

– Det är för tidigt för att dra några slutsatser kring det, om det har någon koppling eller inte, säger Anna Westberg.

Kan det bli aktuellt med en ny säkerhetszon?

– Det är för tidigt att säga något om, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.