Sanna Rinman, verksamhetschef på Ekbackens ryttarförening. Foto: SVT

Ridklubbarna vill se fler vuxna i verksamheten

Uppdaterad
Publicerad

Ridsporten har blivit allt mer populär i Södertälje. Därför har ridklubbarna gått ihop för att föra en dialog med kommunen om ett stöd för att få in fritidsledare till verksamheterna.

Ekbackens ryttarförening är en av klubbarna som vill få hjälp från kommunen att anlita fritidsledare. För dem handlar det bland annat om att kunna öppna upp för fler att delta.

– Om vi skulle vara fler vuxna i stallet och ha fler fritidsledare skulle det möjliggöra för oss att ta emot fler. Vi skulle gärna välkomna fler killar till stallet och även andra grupper som inte traditionellt sett har vistats i den här miljön, säger Sanna Rinman, verksamhetschef på Ekbackens ryttarförening.

Inte i budgeten 2018

På kommunen har man inte hunnit ta ställning i frågan, men man är intresserad av att hålla en dialog med ridklubbarna för att se hur en sådan verksamhet skulle kunna se ut och om det går att ge ekonomiskt stöd. Man säger också att det i budgeten för 2018 inte finns plats för en sådan satsning men att man kan titta på det till nästa budget.

– Att vistas i stallmiljö utvecklar ens ledarförmågor, man lär sig att ta ansvar och att bli en bra ledare. Att ha vuxet stöd i de delarna är jätteviktigt, säger Sanna Rinman.

Barnen tycker till

För ungdomarna på Ekbackens ridskola ser man gärna att det kommer in fler fritidsledare i verksamheten

– Det är alltid bra med fler fritidsledare och det blir roligare då, säger Izabella, en av eleverna på ridskolan.

– Jag tror det blir fler aktiviteter om det kommer in fler fritidsledare, säger Filippa.

För andra är säkerheten viktig.

– Säkerhetsmässigt skulle det bli jättebra, för då finns det fler som kan hjälpa till, säger Juliia.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.