Så bakas en äkta Södertäljekringla – följ med in i Torekällbergets bageri

Uppdaterad
Publicerad

På fredagen prisas Södertäljekringlan på hantverksmat-mässan Terra Madre Nordic i Stockholm. Kringlan bakas på Lindbloms kafé på Torekällberget och Toni Nieminen är en av de som håller traditionen vid liv och ser till att det alltid finns äkta kringlor att köpa på friluftsmuséet. SVT fick komma in och se hur den klassiska Södertäljesymbolen blir till och höra historien bakom hur bakverket blev känt.

Häng med in i bageriet och se hur en äkta Södertäljekringla görs i videon ovan.

Ingredienser:

Ekologiskt mjöl

Ekologiskt socker

Ekologiskt smör

Ekologisk rapsolja

Ekologisk mjölk

Jäst

Ägg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.