Foto: SVT

SVT-chef till Länstidningen

Uppdaterad
Publicerad

En före detta chef på SVT blir nu chefredaktör och ansvarig utgivare på Länstidningen. Olov Carlsson ersätter därmed Anna Liljehag som nyligen meddelade att hon slutar.

MittMedia har värvat ny chefredaktör och ansvarig utgivare till Länstidningen i Södertälje. Det blir Olov Carlsson, som tar vid efter Anna Liljehag.

Carlsson har i många år jobbat som chef för nyhetsdivisionen på SVT. Han var bland annat med i den stora omgörningen av de lokala nyheterna och han var delaktig i beslutet att starta upp SVT Nyheter Södertälje.

– Att få ta sig an det här och faktiskt gå in i en sån viktig och spännande tidningstitel som LT i Södertälje, känns otroligt roligt, säger han.

”Ser fram emot”

Olov Carlsson kommer även att ansvara för Norrtelje tidning och Nynäshamns Posten. Han har som uppdrag från Mittmedia att se över och komma med förslag på en gemensam organisation för de tre tidningarna, skriver LT.

Och Olov Carlsson tror fortsatt på papperstidningen.

– Det är klart att papperstidningen är fortsatt viktigt men det innebär inte att man kan släppa det digitala. Det handlar om att ha fokus på bägge sakerna.

Blir det mer TV-fokus nu när du tar vid?

– Rörlig bild är väldigt spännande och kommer att vara viktigt för rena tidningar. Det innebär inte att vi ska göra nyhetssändningar per automatik som SVT sysslar med.

Vad är din relation till Södertälje?

– Min relation är faktiskt relativt vag förrutom att jag tycker att det här en av de mest spännande kommuner i Sverige just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.