Foto: Oscar Olsson/TT

Två häktade misstänkta för mord i Salem

Uppdaterad
Publicerad

I måndagskväll sköts en man i 20-årsåldern ihjäl i ett skogsområde i Salem, sydväst om Stockholm. Nu har en 16-åring och en 18-åring häktats men båda nekar till brott.

De två personerna är skäligen misstänkta för mordet, vilket är den lägre misstankegraden. Ytterligare en person sitter anhållen misstänkt för inblandning i mordet men har ännu inte begärts häktad.

Det var strax efter halv elva i måndagskväll som polisen larmades om höga smällar i ett skogsområde i Salem. En man i 20-årsåldern hittades skadad och avled senare.

Våldsspiralen i Södertälje

Under natten till tisdag pågick en stor polisinsats i området och på tisdag förmiddag meddelade åklagaren att tre personer anhållits.

Uppgifter: Koppling till tidigare skjutning

Måndagens skjutning var den andra skjutningen i Salem på en dryg månad. I mitten på maj hittades en person skottskadad utomhus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet vid tillfället var personen inte den tänkta måltavlan. En person sitter i det fallet häktad misstänkt för bland annat mordförsök.

Enligt uppgifter till P3 Krim hänger måndagskvällens dödsskjutning ihop med skjutningen i maj.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det börjar krypa nära på riktigt nu” – Många är ute och motionerar i skogsområdet kring Salem dagen efter dödsskjutningen, hör vittnesmål i klippet ovan. Foto: Alva Collin/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet