Niklas Holberg vd Telge energi.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Niklas Holberg vd om att Telge energi säljs för 450 miljoner kronor. Foto: SVT

Telge energis VD: Indikationerna är att vi blir kvar i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Telge energi ska säljas till fortum. Bolagets VD ser inte i dagsläget att det ska bli några förändringar för anställda eller nuvarande kunder

– Det blir business as usual, säger han.

Telge energis VD, Niklas Holberg, kan inte säga om man fått några garantier kring att anställda blir kvar eller om de fortsatt kommer finnas i Södertälje. Men samtidigt säger han att det inte finns några tecken på större förändringar nu när Fortum köpt bolaget.

– Vad Fortum har för långsiktiga planer med bolaget vill jag inte kommentera. Men jag har inte fått några andra indikationer än att vi blir kvar i Södertälje, säger Niklas Holberg.

Det var under måndagskvällen som kommunfullmäktige slutligen beslutade att elbolaget Telge energi ska säljas. Endast Vänsterpartiet var emot försäljningen.

Nu blir bolagets varumärke, tillgångar, samt dess anställda, inklusive vd Niklas Holberg, en del av det internationella företaget Fortum.

Hör honom berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.