Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Anna Bergendahl tippas få topplacering

Uppdaterad
Publicerad

Spelbolagen tror att Anna Bergendahl kommer att hamna bland de fem första när årets melodifestival avgörs i Friends arena i Stockholm på lördagskvällen.

2010 vann hon melodifestivalen med låten ”This is my life”. Hennes comeback i år med ”Ashes to Ashes” toppar nu Svensktoppen och tycks också vara på väg att hamna i toppskiktet i melodifestivalfinalen.

– Jag vill verkligen vinna, men jag vågar knappt säga det, säger hon inför avgörandet.

Storfavorit i årets final är John Lundvik som beräknas ha en vinstchans på 59% enligt Eurovisionworld.com som sammanställt tio av de största spelbolagens odds. Ungefär 1,3 gånger pengarna kan den få som satsar på Lundvik.

På andra plats kommer Anna Ferm & Liamo med 12%, men sedan är det väldigt jämnt. Bishara får 8%, Wiktoria 7% och Anna Bergendahl 6%. En vinst för henne ger mellan 13 och 14 gånger pengarna hos de flesta spelbolagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.