En delad bild som visar två scener från sopplunch på Stora torget i Nyköping. Den vänstra sidan visar personer som arbetar vid en informationsmonter under ett tält, med ett bord fullt med olika produkter och folksamlingar runtomkring. Den högra sidan visar en man som talar, omgiven av en vanlig stadsmiljö med byggnader och människor i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Hjälpt mig skitmycket” – se bilderna från sopplunchen på Stora torget i Nyköping där Per-Inge Eriksson försöker sätta ord på värdet av hjälpen han fått. Foto: SVT

Här serveras sopplunch för att hjälpa utsatta: ”Betyder mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen serverade Sörmlands Stadsmission sopplunch i både Nyköping och Eskilstuna. Syftet var att samla in pengar till mat för de i behov.

– Har hjälpt mig skitmycket, säger Per-Inge Eriksson som SVT möter på Stora torget i Nyköping

Förutom i Nyköping serverades även sopplunch på Fristadstorget i Eskilstuna. Insamlingen av pengar går till mat som serveras på Stadsmissionens verksamheter.

Flera på plats hade heller inte råd att betala och för dem var maten gratis.

– Det betyder väldigt mycket, säger Tomas Hansen, fattigpensionär.

Hör sopplunch-besökarna berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.