En man i vit tröja står på en fotbollsplan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Alla måste ta ansvar för skattemedlen”, hör Mattias Albers, områdeschef arenor- och friluftsliv, om varför AFC Eskilstuna är avstängda från idrottsanläggningarna. Foto: SVT

Kommunen om AFC:s avstängning: ”Häver den om det finns finansiär”

Uppdaterad
Publicerad

AFC Eskilstuna portas från att använda Tunavallen för träning och match. Men en lösning kan komma så snart det finns finansiär och hållbar avbetalningsplan.

– I dagsläget är klubben skyldig kommunen över en halv miljon kronor, säger Mattias Albers, områdeschef arenor- och friluftsliv.

Avstängningen gäller på kommunens alla idrottsanläggningar och all verksamhet som AFC Eskilstuna bedriver, även ungdomsidrotten.

– Vi har pratat med fotbollsförbundet och RF SISU Sörmland om vad idrottsrörelsen kan göra om det här blir långdraget, så att inte barn och unga drabbas, säger Mattias Albers.

Kommunen hoppas på en lösning och väntar nu besked från AFC Eskilstuna.

– Jag sitter egentligen bara och väntar på en bekräftelse från AFC att det här har löst sig och har kontakt med ordföranden och förhandlaren, säger Mattias Albers.

Hemmamatch

Kan inte kommunen och AFC kan komma överens om en trovärdig betalningsplan kan hemmamatchen söndag 9 juni vara i fara.

– Från vårt håll har vi samma ställning. Vi vill ha in våra pengar och vill se att det finns en finansiär som klarar av att hantera skulden. Hur AFC tänker vet jag inte, säger Mattias Albers.

SVT Sörmland har varit i kontakt med företrädare för AFC Eskilstuna, som jobbar för en lösning, men har inte fått några svar på frågorna som ställdes.

I klippet berättar Mattias Albers om varför man stänger av AFC från kommunens anläggningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.