Det är mycket halt på vägen uppger polisen. Foto: Pontus Stenberg

Masskrock på E4 utanför Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Flera trafikolyckor inträffade på E4 mellan Nyköping och Tystberga, på torsdagskvällen. Två bussar, flera lastbilar och uppemot 30 personbilar var inblandade. Minst 19 personer fick föras till Nyköpings lasarett, som fick gå upp i stabsläge.

Det första larmet kom 21.54 och flera ambulanser, helikopter och räddningstjänstfordon skickades till platsen. Därefter inträffade flera andra olyckor. Sammanlagt var två bussar, fyra lastbilar och mellan 25 och 30 personbilar involverade i olyckorna.

Bland annat har en buss legat upp och ner i ett dike och en lastbil med släp har blockerat vägen. Dessutom har flera personbilar antingen åkt av vägen eller in i mitträcket.

– Det är extremt halt på olycksplatsen och på E4 i Sörmland överlag, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Minst 19 personer fördes till Nyköpings lasarett, som gick upp i stabsläge under några timmar. Sjukhuset beskriver de skadades tillstånd som stabilt.

Vid klockan 06 på fredagsmorgonen var vägen fortfarande avstängd i södergående riktning. Klockan 08 öppnade man upp ett av körfälten.

– Ambitionen är att alla körfält ska vara öppna senare framåt eftermiddagen. Nu pågår sanering av vägbanan, säger Alexandra Elias.

Enligt polisen ska en av de 19 personerna som fördes till akuten under natten ha allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.