En kvinna i 30-års åldern misstänkts ha blivit mördad i Eskilstuna. Foto: Casper Sandberg

Misstänkt mord i Eskilstuna – en person anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsförmiddagen fick SOS Alarm ett samtal om ett förmodat hjärtstopp i Eskilstuna. En kvinna hittades död och nu misstänks en man för mord alternativt vållande till annans död.

Den som skulle ha drabbats av hjärtstopp var en kvinna i 30-års åldern, vars liv inte gick att rädda. Men oklarheter kring dödsfallet gav polisen anledning att utreda saken vidare, vilket ledde till att en man i 40-års åldern anhölls under torsdagskvällen misstänkt för mord alternativt vållande till annans död. Samma man var på platsen när patrullen kom dit på förmiddagen.

– Det finns oklara omständigheter, vad de består i vill jag inte gå in närmare på, säger polisens presstalesperson Johnny Gustavsson.

Dörrknackning och förhör

På sin hemsida skriver polisen att förhör och dörrknackning kommer fortsätta under torsdagskvällen.

– Vi jobbar vidare med fortsatta förhör med misstänkt, säger Johnny Gustavsson.

På fredagsmorgonen säger åklagare Tobias Lindblom att utredningen pågår för att fastställa dödsorsaken. Mannen är fortfarande misstänkt.

– Utredningen är i ett tidigt skede och vi har fram till söndagen på oss att besluta om mannen ska häktas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.