Polisman vid polisbil på väg omgiven av träd och grönska

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett område omkring tågstationen i Flen under tisdagen. Se bilderna från platsen. Foto: Pontus Stenberg

Område vid järnvägsstationen i Flen spärrades av – polisen utreder sexualbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett område vid järnvägsstationen i Flen spärrades av under tisdagsmorgonen. Enligt polisen genomfördes en brottsplatsundersökning kopplat till ett sexualbrott.

Under tisdagsförmiddagen söktes området av med hund och polisens tekniker var på plats. Till en början var polisen förtegen om vad undersökningen rörde sig om.

– Det är med anledning av ett tidigare ärende från gårdagen. Det rör sig inte om ett grovt våldsbrott, ingen är allvarligt skadad, ingen frihetsberövad och det är ingen fara för allmänheten, sa Olle Älveroth, polisens presstalesperson, till SVT under tisdagen.

Utreder sexualbrott

Under onsdagen kunde polisen berätta att undersökningen är kopplad till ett sexualbrott. Men man vill inte ge mer uppgifter om vad som hänt eller om det gjorts några fynd på platsen.

– Det pågår en förundersökning, så jag kan inte säga något om det, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.