Foto: Marcus Ericsson/TT

Övergrepp har anmälts på förskola i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Två anmälningar om sexuellt utnyttjande av barn utreds av polisen i Nyköping. En förskoleanställd i Nyköpings kommun har tagits ur tjänst.

Två anmälningar har kommit in från föräldrar till treåringar. I morgon kommer en barnutredare att ha inledande förhör med barnen.

– Vi kommer genomföra samtal med barnen som blir fyra i år. Brottsrubriceringen sexuellt utnyttjande är det som skrevs i anmälningsupptagningen. Just nu handlar det om två anmälningar, säger Lars Liewenborg på polisens grova brott-enhet i Sörmland till SVT Nyheter Sörmland.

”I rätt ordning”

Varför har ni inte pratat med den som är anmäld?

– Vi måste först ta reda på vad som hänt, om det är möjligt att göra det. Vi får ta sakerna i rätt ordning.

Anna Thörn är divisionschef på Nyköpings kommun och hon berättar att medarbetaren togs ur tjänst direkt efter att anmälan kom till polisen i fredags.

Medarbetaren avstängd

– Vårdnadshavare och personal informerades direkt, och medarbetaren är avstängd under polisutredningen. Vårt fokus ligger nu på att ge stöd och hantera föräldrars oro, säger Anna Thörn till SVT Nyheter Sörmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.