Tonårsflicka våldtagen – hölls fången i bil

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Katrineholm utreder just nu något som verkar vara ett allvarligt fall av våldtäkt.

Enligt upppgifter till SVT Östnytt från närstående stod flickan på torsdagsmorgonen och väntade på bussen till skolan i Vingåkerstrakten när en mörk bil med två män stannade och frågade om vägen till Örebro.

– Målsägande uppger att hon har blivit indragen i en bil och därefter våldtagen under ett antal timmar, säger Fredrik Wallén presstalesman på Polismyndigheten i Södermanland. 

Männen uppges vara i 25-årsåldern. Den unga flickan ska ha fått en huva över huvudet och sedan hållits fången under dagen.

Polisen har inlett en förundersökning och flickan har undersökts på sjukhus. I nuläget är brottsrubriceringen våldtäkt, alternativt grov våldtäkt.

– Det kan komma att tillkomma andra brottsrubriceringar under utredningens gång, säger Fredrik Wallén.

Polisen väntas under dagen komma med tydligare information om vad som inträffat.

– De initiala uppgifterna säger att det är en mörk bil, vi är självklart intresserade av att komma i kontakt med alla som sett eller hört något som kan sättas i samband med händelsen, säger Fredrik Wallén.

Tips till polisen kan lämnas på telefon 114 14.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.