Taxorna för månadskort och enkelbiljetter inom Sörmlandstrafiken föreslås höjas från december. Månadskorten går att använda både på bussarna och tågen i Sörmland. Foto: SVT

Så mycket höjs priset för bussar och tåg i Sörmland

Uppdaterad
Publicerad

I december kan det bli dyrare att ta bussen eller tåget i Sörmland. På tisdag väntas regionstyrelsen ta beslut om höjning av Sörmlandstaxan.

Förslaget innebär en höjning av periodbiljetterna med tre procent. Det innebär exempelvis att en 30-dagarsbiljett som täcker hela länet hamnar på 1 070 kronor. Idag kostar den 1 040 kronor. Priset på samma slags biljett, men för en zon, hamnar på 680 kronor – något som idag kostar 660 kronor.

Samtidigt föreslås att enkelbiljetter höjs med en krona för en zon, två kronor för två zoner och tre kronor för hela länet.

Höjningen av periodbiljetterna väntas ge en intäktshöjning till Sörmlandstrafiken på tre miljoner kronor och för enkel- och dygnsbiljetter väntas intäkterna öka med två miljoner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.