– Jag hade en rädsla så jag jobbade på ett annat jobb på sjukhuset, säger Iris Vassilakis, kökschef på Skafferiet. Foto: SVT

Svårt för restauranger att rekrytera efter lättnader

Uppdaterad
Publicerad

Restaurangbranschen har haft svårt att rekrytera personal sedan restriktionerna lättade.

– Det har varit extremt svårt att hitta folk som fortfarande brinner för det och vill jobba, säger Iris Vassilakis, kökschef på Skafferiet i Nyköping.

Enligt branschorganisationen Visita försvann 50 000 restaurangjobb under pandemin och många tvingades byta yrke. Skafferiet i Nyköping är fortfarande underbemannade trots att man sökt kompetent personal via Arbetsförmedlingen och sociala medier.

– Jag är kock men tvingas jobba bland gästerna och vi har timvikarier som vi ringer in, men det är lite svårt att få ihop schemat, säger Iris Vassilakis.

Hör Iris Vassilakis berätta om när hon tvingades byta jobb under pandemin i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.