Foto: Claudio Bresciani / TT

Tåg krockade på stambanan i natt mellan Flen och Sköldinge

Publicerad

Strax före klockan 23 under tisdagskvällen spårade ett arbetsfordon ur på västra stambanan mellan Flen och Sköldinge i Sörmland. Strax därefter blev det påkört av ett godståg.

– Det var en urspårning som senare ledde till en påkörning, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Arbetsfordonet var ute på stambanan för att utföra arbete på järnvägen mellan Sköldinge och Flen när det spårade ur strax före klockan 23 tisdag kväll. 

Kort därefter kom ett godståg på spåret bredvid. 

– Godståget som passerade slog i arbetsfordonet i sidan, säger Felicia Danielsson.

Inga personskador

Ingen person ska ha skadats fysiskt i samband med sammanstötningen.

– Det blev inte så stora skador, därför kunde man klara upp det här ganska snabbt. Vid klockan ett på natten kunde godståget flyttas, säger Felicia Danielsson.

Trafiken igång

En olycksplatsansvarig kallades ut efter händelsen och vid 03.30-tiden var trafiken på sträckan åter igång som vanligt. 

Varför tågtrafiken inte stoppades direkt i samband med att arbetsfordonet spårade ur har Trafikverket i nuläget ingen information om. Det är också oklart om Statens Haverikommission har informerats om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.