Lastbilen ska ha kört ner i diket på riksväg 52 vid femtiden på fredagsmorgonen. Foto: Pontus Stenberg

Två lastbilsolyckor i Sörmland – polisen varnar för halka

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på fredagsmorgonen körde en lastbil ner i diket på väg 52 mellan Katrineholm och Vingåker. Strax efter klockan åtta inträffade en liknande olycka på riksväg 56 mellan Äs och Hjälmaresund.

Vid femtiden på fredagsmorgonen körde en lastbil ner i diket på riksväg 52. Vägen är helt avstängd och bärgningen beräknas pågå fram till klockan 10.00.

Strax efter klockan 8 inträffade ytterligare en olycka, den här gången på riksväg 56 mellan Äs och Hjälmaresund där en lastbil kört ner i diket. Initialt hölls vägen avstängd men nu är räddningstjänsten på plats och trafiken kör växelvis.

– Lastbilen ligger på sidan och just nu töms dieseltanken inför bärgningen. Det finns ingen farlig last och chauffören är tämligen oskadd, säger Morgan Wass, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Polisen: ”Halt på stora delar av vägnätet”

Även polisen har varit på platsen och det finns ingen misstanke om brott.

– Ambulanspersonalen sa att det var jättehalt på vägen så visst är det halt på stora delar av vägnätet i Sörmland, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Enligt Trafikverkets prognos är påverkan mycket stor på trafiken fram till klockan 12.50.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.