Allt fler sak- och personskador inträffar i SL-spärrarna. Orsaken kan vara att tiden för att passera glasdörrarna har minskat för att man vill komma åt tjuvåkandet. Arkivbild. Foto: TT

Allt fler skador i SL:s spärrar

Uppdaterad
Publicerad

Antalet sak- och personskador i Stockholms tunnelbane- och pendeltågsspärrar har mer än fördubblats i år jämfört med 2015. Under årets första åtta månader har det rapporterats 83 person- och sakskador jämfört med 38 under hela fjolåret, rapporterar Svenska Dagbladet.

– Vi tar detta på största allvar och jag anser att varje resenär som skadar sig eller känner sig otrygg i kollektivtrafiken är en för mycket, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) till tidningen.

Orsaken till att skadorna i spärrarna ökat kan bero på att tiden för att hinna igenom glasdörrarna har minskats. Justeringen har gjorts för att Storstockholms lokaltrafik (SL) vill komma åt tjuvåkandet, som leder till miljonbelopp i uteblivna intäkter.

Tamsons anser dock att det inte är säkert att det ökande antalet skador beror på att tiden minskat.

– De flesta skador sker på T-centralen och där har man inte kalibrerat spärrarna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.