Två olika misstänkta mordförsök inträffade i Kista under påskafton. I ett av fallen fick en tonårspojke livshotande skador. I Södertälje anhölls tre personer misstänkta för mordförsök.
Det har också handlat om den uppmärksammade polisinsatsen i Gustavsberg där en man hittades död i ett skogsparti under söndagen, och om ett misstänkt mord i Flemingsberg där en kvinna hittades svårt skadad i en lägenhet och som senare avled av sina skador.
– I flertalet av händelserna har polisen frihetsberövat en eller flera gärningsmän. Många av dem har varit brott i nära relation, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.
Har ni hanterat helgen med den personal ni har på plats?
– Det har varit en ansträngd utredningorganisation. Vi har fått genomföra personalutjämningar för att hjälpa varandra och kallat in utredare på övertid.
ÄR DU SJÄLV UTSATT? – HIT KAN DU VÄNDA DIG
Akuta händelser
Vid akuta händelser bör du kontakta 112 för att snabbt få hjälp. Om det inte är en akut händelse men du ändå behöver kontakt med sjukvård går det att ringa till 1177 för att få hjälp om vart du kan vända dig inom vården.
Kvinnofridslinjen
Nationellt centrum för kvinnofrid bemannar på uppdrag regeringen telefonlinjen dygnet runt, året om. Samtal till linjen syns inte på telefonräkningen och är helt kostnadsfria. Personalen har tillgång till tolk. Kvinnofridslinjen går att nå på telefon: 020 50 50 50
Kvinnojourer
Det finns flera kvinnojourer runt om i landet som erbjuder stöd och hjälp. Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks) har samlat alla jourer på sin hemsida roks.se.
Socialtjänsten
De flesta kommuner i Sverige har ett journummer dit det går att ringa om man är i akut behov av hjälp under kvällar och helger. Mer information finns på din kommuns hemsida.
Terrafems rikstäckande jourtelefon
Samtalet är gratis och syns inte på telefonräkningen. Nås på telefon:: 020-521010
Unizon
Riksförbundet Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och ungdomsjourer över hela landet. Via deras hemsida finns kontaktvägar till jourer och stödverksamhet.
Tjejzonen
För unga som identifierar sig som tjej och som är mellan 10 och 25 år. En anonym jourchatt finns på deras hemsida.