Åskoväder har gjort att flera flyg inte kunnat landa på Arlanda under söndagen. Foto: TT

Åskoväder gjorde att flera flyg inte kunde landa på Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Ett åskoväder gjorde att flera flygplan inte kunde landa på Arlanda flygplats och flera avgångar försenades under söndagen. Vid halvfyra-tiden på eftermiddagen hade det värsta ovädret dragit förbi och flygtrafiken började sakta återupptas, enligt Svedavias presstjänst.

– Det var ett åskoväder som gjorde att en del ankommande flyg tvingades cirkulera och inte kunde landa, säger Peter Wärring, presstalesperson på Swedavia.

Ett tjugotal flygplan påverkades under cirka 45 minuter och tankningar av planen pausades. Det gjorde att det skapades en del förseningar. Prognosen kring väderleken inför kvällen är att det är ett mer normaliserat läge, enligt Peter Wärring.

Även Bromma flygplats drabbades av förseningar som en följd av regnovädret.

Ingen oro att flygbränsle ska ta slut

Peter Wärring är inte orolig för att det finns risk att bränslet på flygplanen skulle ta slut.

– Alla flyg är utrustade för sådana här situationer. Det är upp till kaptenen att avgöra hur länge man kan vara i vänteläge innan man behöver ta sig till en annan flygplats, men exakt hur lång tid det handlar om kan jag inte uttala mig om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.