Barn utsatt för misstänkt grov våldtäkt utomhus

Uppdaterad
Publicerad

Ett barn under 15 år misstänks ha utsatts för en våldtäkt under tisdagskvällen. Händelsen ska ha skett utomhus i Rågsved i södra Stockholm, enligt polisen.

Det var en närstående till barnet som larmade polisen vid kl 20.45 på tisdagskvällen. Den misstänkta våldtäkten ska ha skett utomhus och barnet, som är under 15 år, har under natten varit på sjukhus.

– Många poliser åkte dit och sökte under natten efter brottsplatsen som tros vara utomhus. Vi lokaliserade en plats centralt i Rågsved där en teknisk undersökning genomfördes och där man hittade en del spår, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Platsen är inte längre avspärrad utan polisen fortsätter med utredningsarbetet under dagen med spårsäkring, inventering av filmmaterial och förhör.

En förundersökning gällande grov våldtäkt mot barn är inledd. Ingen misstänkt är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.