Två anhållna efter detonation vid flerfamiljshus i Enskededalen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 05:42 larmades polisen om att en detonation skett vid ett flerfamiljshus i Enskededalen i södra Stockholm. Ingen person skadades. Två personer har anhållits misstänkta för inblandning i explosionen.

– Något okänt har detonerat och vi har sökt igenom lägenheten som var tom, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Enligt polisen larmade flera personer om ljudet av en stark explosion tidigt på måndagsmorgonen.

Två anhållna

Senare på måndagen uppgav Åklagarmyndigheten att en man i åldern 30-40, samt en kvinna i åldern 20-30, har anhållits misstänkta för inblandning i explosionen.

Händelsen är rubricerad som försök till mord, allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Person på ”dödslistan” skriven på adressen

En stor polisinsats pågår under måndagen. Polisen rubricerar händelsen som grov allmänfarlig ödeläggelse och försök till mord.

Enligt uppgifter till SVT står en person som är skriven på adressen med på dödslistan som cirkulerat i den gängkriminella miljön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.