Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En allvarligt skadad efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus med livshotande skador efter en skottlossning i Smedby i Upplands Väsby, norr om Stockholm. Polisen har anhållit två personer misstänkta för mordförsök.

Polisen larmades till platsen vid 21.15 på söndagskvällen – men den skottskadade personen hittades en halvtimme senare i Tureberg, Sollentuna kommun.

– Personen är förd med livshotande skador i ambulans till sjukhus, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Brottsplatsen har spärrats av och polisen arbetar nu med att höra vittnen och genomföra tekniska undersökningar i både Upplands Väsby och Sollentuna.

Två personer anhållna

Senare på kvällen greps två personer som nu är anhållna misstänkta för skottlossningen.

– Vi har gripit och anhållit två personer, en är i 35-årsåldern och en är i sena tonåren, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm till TT på måndagsmorgonen.

De båda männen greps i närheten av brottsplatsen, men mannen som skottskadats hittades inte i Upplands Väsby utan i grannkommunen Sollentuna. Han fördes då till sjukhus med livshotande skador. Under måndagen hade läget stabiliserat sig, enligt polisen.

-Han lever och läget är stabilt så vi får hoppas att det fortsätter så, säger Mats Eriksson.

Den skottskadade är i 20-årsåldern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.