En polis står inomhus i en byggnad och undersöker med en ficklampa. Personen har på sig en ansiktsmask och böjer sig för att titta närmare på något, medan en trappa syns i bakgrunden. Обjekten i den omgivande miljön är suddiga och framhäver polisens arbete.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen undersöker platsen för explosionen i Märsta – se mer i videoklippet. Foto: Utryckning Uppsala

Explosion vid flerfamiljshus i Märsta

Uppdaterad
Publicerad

En explosion har inträffat vid en port till ett flerfamiljshus i området Valsta i Märsta. Inga personer har kommit till skada, enligt polisen.

Strax efter klockan 03 larmades polisen till bostadsområdet där ett föremål detonerat och orsakat skador på porten till ett flerfamiljshus.

– Jag har fått uppgifter om att det ska vara hål i fasaden men det är inget som är bekräftat. Det ska vara diverse skador på byggnaden men inte så att det kommer rasa men en del glassplitter, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till TT.

Polisen arbetar med utredningsåtgärder på platsen under tidiga lördagsmorgonen. Boende, vittnen och personer som befunnit sig i området vid tiden för händelsen har förhörts.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.