Flygplan på is med ena vingen och propellern delvis under isen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett enmotorigt plan fick problem när det skulle landa på Holmsjön i Norrtälje under söndagen. Foto: Tomas Blideman/SVT

Flygplansdrama på sjö i Norrtälje – en person ombord

Uppdaterad
Publicerad

Ett mindre flygplan har havererat i samband med en landning på Holmsjön i Norrtälje. Ingen person ska ha skadats vid olyckan, enligt Sjöfartsverket.

Larmet kom strax efter klockan 11.30 på söndagen om att ett plan kraschat på isen på Holmsjön. Men planet ska inte ha störtat, enligt Sjö- och flygräddningscentralen på Sjöfartsverket.

– Ett enmotorigt flygplan gick in för landning på isen, då har piloten fått problem som gjort att planet skadades i samband med landningen, säger Niklas Lindén, biträdande flygräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen, JRCC.

Piloten oskadd

Enligt Sjö- och flygräddningscentralen transporterades piloten från platsen med en ambulanshelikopter men ska vara oskadd.

– Det har funnits en person ombord, piloten, som nu är ute ur planet. Planet landade på sjön och det är möjligt att delar av det är under isen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Strax före klockan 13 meddelade räddningstjänsten att de kommer lämna platsen inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.