Gröna linjen mot Hässelby ska renoveras

Publicerad

Man kommer att renovera och byta ut broar och delar av broar under 2014. I slutändan måste ett ännu större renoveringsarbete genomföras men det kan dröja flera år, skriver Dagens Nyheter.

Den gröna linjens grenar mot Farsta och Hagsätra har renoverats de senaste åren, liksom röda linjen mot Fruängen, med stora påverkningar på trafiken. Och nu börjar det bli dags för grenen mot Hässelby.

En upprustning av gröna linjen mot Hässelby är delvis brådskande, skriver DN. Därför kommer det göras arbeten med att  renovera och byta ut broar och delar av broar under 2014.

Det kommer att krävas mer upprustning än så, men den kommer att få vänta, både för att inte sammanfalla med andra stora trafikstörande arbeten, men också för att det krävs noggrann planering.

Enligt DN ska den större upprustningen göras under ett sommarhalvår. Då kommer hela gröna linjen att stängas av från Alvik och västerut under sex sju månader och ersättas med bussar.

Än så länge är det oklart när renoveringen kan göras. Bortsett från broarbetena under 2014 kan de större upprustningarn dröja ända till 2019–2020, skriver tidningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.