Studenter köar utanför Kungliga Tekniska högskolans bibliotek för att få en studieplats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studenter köar utanför KTH:s bibliotek i hopp om att få en studieplats. Foto: Sanna Lüning

Här köar KTH-studenter för en studieplats – oro efter hot om nedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Det är så populärt bland KTH-studenter att plugga på biblioteket att det ibland är svårt att få plats. Studenterna är nu oroliga för att situationen blir värre om Kungliga Tekniska högskolans campus i Kista och Södertälje läggs ner.

Det är en halvtimme kvar tills biblioteket på KTH:s campus i Stockholms innerstad öppnar. Trots det står studenter utanför i kö ute i kylan, i hopp om att få en plats att studera på.

Elever berättar om att det ofta är svårt att hitta studieplatser och inte minst under tentaveckorna. Många väljer därför att köa utanför biblioteket som öppnar åtta på morgonen.

Som SVT Stockholm tidigare berättat så finns det planer på att lägga ner KTH:s campus i Kista och Södertälje. Om det sker förflyttas verksamheten till universitetets campus i Stockholms innerstad.

Hur det då blir med studieplatserna på biblioteket oroar studenterna.

KTH:s prorektor Mikael Lindström konstaterar att det finns problem med antalet studieplatser men säger att skolans ledning kontinuerligt för en dialog med elevkåren krig detta.

Ett alternativ enligt Mikael Lindström vore att sprida ut tentorna under terminen.

– Nu är det olyckligt med tentorna som faller in samtidigt och det är något vi ser över, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.