Se när matinfluencern bakar de speciella julbullarna efter eget recept i klippet ovan.
Så bakar du Imrans pepparkaksbullar
Degen:
2,5 dl mjölk, 1 dl socker, 2 tsk torrjäst, 50 g smält smör, 6 dl vetemjöl, 0,5 tsk bakpulver, 1 tsk salt.
Fyllning:
80 g rumsvarmt smör, 4 msk brunt socker, 7 msk krossade pepparkakor.
Så gör du:
- Blanda mjölk, smält smör och socker.
- Häll över torrjästen i blandningen. Låt ligga i 45 sekunder.
- Tillsätt 5 dl vetemjöl. Blanda degen.
- Låt degen jäsa ca 1 timme.
- Tillsätt 1 dl mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.
- Knåda degen tills den blir slät och inte fastnar på ytan.
- Knåda ut degen, blanda ihop fyllningen och bre ut den.
- Rulla ihop degen och skär ut jämna bullar. Pensla bullarna och strössla över pärlsocker.
- Sätt ugnen på 180 grader och grädda bullarna i ca 25 minuter tills de är gyllenbruna.
- Njut av de färska pepparkaksbullarna!