Charlie är i 20-årsåldern men läser redan sista terminen på ett vetenskapligt masterprogram. Hon är medborgare i ett land utanför EU och har kommit till Sverige för att plugga på KI i Solna.
Internationella studenter som Charlie måste själva stå för studiekostnaderna i Sverige, omkring 100.000 kronor per läsår. Dessutom måste de uppfylla ekonomiska krav för att få uppehållstillstånd för studier. Dessa krav innebär att studenten måste bevisa att hon eller han kan försörja sig själva under studietiden.
Får pengar av sin moster
Charlie som är ung och har pluggat i över sex år varav de senaste ett och ett halvt i Sverige har inte själv kunna spara ihop de pengar som krävs. Istället får hon pengarna av sin moster.
Men när Charlie inför det andra läsåret skulle ansöka om förnyat uppehållstillstånd fick hon avslag. Anledningen är att hon inte kan bevisa att pengarna hon lever av är hennes egna. Nu, med bara 18 veckor kvar på terminen och efter nästan sju års studier, kan hon tvingas lämna Sverige utan examen.
– Jag tycker att jag gör något bra, jag är ingen belastning för samhället. Jag förstår inte varför de vill kasta ut mig, säger Charlie.
Hoppas att domen dröjer
Charlie har överklagat beslutet två gånger och väntar nu på slutgiltigt besked från Migrationsdomstolen. Om domen är negativ har hon fyra veckor på sig att lämna Sverige. Nu hoppas hon att beslutet ska dröja så länge att hon hinner gå färdigt utbildningen och få sin examen.
– Jag vill inte ens tänka på vad som händer om jag inte hinner klart. Det är en tvåårig utbildning och jag är nästan klar, det vore bara för jobbigt, säger Charlie.
Charlie heter egentligen någonting annat.