Brand i flerfamiljshus i Tyresö

Uppdaterad
Publicerad

Polis och räddningstjänst är på plats i Tyresö där det brunnit i en lägenhet i ett flerfamiljshus, i området Granängsringen. Larmet inkom runt klockan sex på kvällen och rök spred sig till två trapphus. Ett femtiotal person har evakuerats enligt räddningstjänsten.

– Två personer är förda till sjukhus för vidare undersökning, säger Ludvig Taylor, vakthavande befäl Södertörns brandförsvar.

Branden ska ha startat i ett kök i en lägenhet och rök ska ha spridits till två trapphus.

Två personer fördes till sjukhus med oklara skador och ett tiotal personer med rökskador kontrollerades av ambulanspersonal på plats. Ett femtiotal personer har evakuerats från flerfamiljshuset.

– Boende har kunnat tas ut både spontant, med räddningstjänstens höjdfordon och personer har också burit flykthuva för att kunna ta sig ut i rökfyllda utrymmen, säger Ludvig Taylor.

Lägenhet avspärrad för teknisk undersökning

De boende som inte kan återvända till sina hem får nu information om evakueringsboende från fastighetsskötare, räddningstjänsten och representanter från kommunen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet. Lägenheten där branden tros ha startad är avspärrad för teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.