Foto: SVT/Thomas Larsson

Man påkörd av tåg i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit påkörd av ett tåg i tunnelbanan på T-centralen i Stockholm. Polisen i Stockholm bekräftar för SVT att han misstänkts ha blivit knuffad. Mannen är allvarligt skadad men läget ska för tillfället vara stabilt.

Händelsen ska ha inträffat strax efter klockan 22 på tisdagskvällen. Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till mord. Polisen har fått uppgifter om att en man blivit puttad framför tåget.

På onsdag ska polisen fortsätta förhöra vittnen för att försöka ta reda på vad som hänt.

Knuffades i tunnelbanan

– Vi kommer även inhämta bevisföremål och se på övervakningsfilmer, säger Magnus Modig, vakthavande befäl hos polisen i Stockholm till SVT Nyheter.

Enligt obekräftade vittnesuppgifter till Aftonbladet ska mannen vara i 25-årsåldern. Tidningen har även fått in motstridiga uppgifter av vittnen, vissa menar mannen knuffats medan andra säger att han hoppat ner själv. Polisen kan dock inte bekräfta för SVT Nyheter att de fått in några uppgifter om att mannen hoppat framför tåget.

Förd till sjukhus

Händelsen skedde på gröna linjen söderut. Tåget och perrongen utrymdes. Strax innan klockan tolv på natten släpptes resenärer ned till perrongen igen.

Den skadade mannen har förts till sjukhus med en ambulans och vårdas nu för sina skador. Han har ännu inte kunnat höras.

– Vi är med på sjukhuset för att se när vi kan höra honom, säger Towe Hägg vid polisen i Stockholm som ännu inte vet hur omfattande hans skador är.

Rådde panik

En person som kom fram till platsen strax efter händelsen berättar för SVT Nyheter att det rådde panik på perrongen. Människor stod och skrek rak ut av ångest, berättar personen.

Ingen har ännu blivit gripen. Polisen ska kolla kamerorna för att se vad som skett men ber nu även allmänheten om tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knuffades i tunnelbanan

Mer i ämnet