Minderårig misstänkt för förberedelse till mord i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En person under 18 år har blivit anhållen, misstänkt för att ha planerat mord och för grovt vapenbrott i Stockholm. Händelsen ska ha skett utanför en nattklubb i centrala Stockholm, enligt Aftonbladet.

Misstankarna är på sannolika skäl, meddelar Åklagarmyndigheten via ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Aftonbladet greps personen under natten till söndag, i närheten av en nattklubb i centrala Stockholm, och ska ha haft ett automatvapen vid tillfället. Enligt tidningen ska polisen ha fått syn på personen i samband kontroller som gjordes utanför nattklubben.

– En person under 18 år greps under natten till söndagen i Stockholms City med ett vapen. Omständigheterna i ärendet talar för att vapnet skulle användas vid ett planerat mord. Personen är numera anhållen för förberedelse till mord och grovt vapenbrott, säger statsåklagare Ida Arnell i ett pressmeddelande.

Senast på onsdag ska åklagaren fatta beslut om den anhållne ska begäras häktad eller inte.

Varken polis eller Åklagarmyndigheten vill kommentera händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.