Foto: Scanpix

Polisen: ”Vi är helt säkra på att det är han”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tros ha stulit från en medvetslös man som ramlat ner på ett tunnelbanespår i Stockholm är anhållen misstänkt på sannolika skäl för grov stöld och häleri.

-Vi är 99 procent säkra på att det är han, säger Dan Östman, utredare hos polisen i Söderort, till SVT.

Mannen har delgivits misstanke och ska förhöras så fort han har fått försvarare utsedd.

T-banetjuven

Mannen, som är i 30-årsåldern, greps på fredagskvällen i norra Stockholm. Ytterligare två män greps och är anhållna misstänkta för häleri. En av männen är även misstänkt för skyddande av brottsling.

För en vecka sedan lämnade rånaren sitt offer på spåren och gick kallt därifrån. Strax därpå kom tåget.Mirakulöst nog överlevde mannen men han hans ena fot krossades och han fick skador i ansiktet och i axeln.

Bilder från händelsen visades i TV3-programmet Efterlyst i onsdags och polisen överöstes sedan med tips.

Greps strax norr om Stockholm

Polisen har under de senaste dagarna granskat fler övervakningsbilder och upptäckte då att den misstänkte tidigare stulit från berusade personer i tunnelbanan.

Rånet vid Sandsborgs station har väckt stor uppmärksamhet. Bilderna från övervakningsfilmen spred sig till olika nyhetssajter världen över i går.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

T-banetjuven

Mer i ämnet