Till vänster: Poliser patrullerar en gata som är avspärrad i Sollentuna och sätter upp avspärrningsband. I bakgrunden syns flera polisfordon parkerade längs vägen. Området har grönska på sidorna och är omgiven av bostadshus. TIll höger: Granne som står i sin trädgård med grönt träd bakom.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör grannen till den döda mannen och kvinnan berätta om polisinsatsen i Sollentuna under tisdagen Foto: Ellinor Knoxborn/SVT

Kvinna och man döda i Sollentuna – stor polisinsats

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats har under tisdagen pågått i ett villaområde i Sollentuna, norr om Stockholm. Under eftermiddagen meddelar polisen att en man och kvinna är döda och en utredning om mord har inletts.

Polisen larmades vid 11.29 på tisdagen om en allvarlig situation i villaområdet.

När polisen kom till platsen fick fler patruller kallas dit, och ett område runt några bostadshus spärrades av.

Svårt skadad hittades i bostad

Polisen tog sig in i en bostad och hittade där en allvarligt skadad person, som fördes till sjukhus med ambulanshelikopter.

Under eftermiddagen meddelar polisen att en man i 50-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern är döda. En utredning om mord har inletts för att klarlägga vad som hänt.

Enligt polisen har mannen och kvinnan haft en relation.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.