Det var här i Bredäng som en 45-årig man sköts till döds i måndags. Foto: Blåljusbilder

Två bröder häktade för mordet i Bredäng

Uppdaterad
Publicerad

Två unga bröder har båda häktats misstänkta för dödsskjutningen i Bredäng i södra Stockholm i måndags. Bröderna är 17 och 18 år gamla.

Det var i måndags som en man i 45-årsåldern sköts ihjäl utanför ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm.

De båda bröderna greps strax efter skjutningen och har nu båda häktats. Den yngre brodern häktades under torsdagen och den äldre under fredagen. De häktades som skäligen misstänkta för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

Inga kopplingar till gängkriminalitet

Bröderna är söner till en man, som tidigare dömts för misshandel av mordoffret.

Enligt handlingar SVT tittat på utsattes den ihjälskjutne mannen för en grov misshandel 2022, där tingsrätten slog fast att motivet till misshandeln var hedersrelaterad. Hovrätten gjorde dock en annan bedömning.

Enligt polisen har skjutningen i Bredäng i nuläget inga kopplingar till kriminella nätverk. Häktningsförhandlingen hålls på Södertörns tingsrätt senare idag.

Poliser utanför lägenhetshus i Bredäng efter en man sköts ihjäl och bild på en boende i området.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen sköts tidigt på måndagsmorgonen och skotten hördes av flera boende i området. Hör närboende Olga Irrazabal när SVT var i området timmar efter skjutningen: ”En till – hemskt”. Foto: Blåljusbilder, Moa Ferm/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.