Det är avspärrat från korsningen södra Fiskartorpsvägen vid Östermalms IP till korsningen Storängsvägen. Foto: Ibraheem Alsalman/SVT

Insats vid Försvarsmaktens högkvarter på Östermalm

Uppdaterad
Publicerad

Nationella bombgruppen larmades under söndagsmorgonen till Försvarsmaktens högkvarter på Östermalm i Stockholm med anledning av ett misstänkt paket som hittats i en buske i området.

Polisen fick in larmet om det misstänkta föremålet strax efter 06-tiden under söndagsmorgonen.

– Våra säkerhetsvakter som jobbar vid högkvarteret, var ute i morse  och patrullerade området. De hittade de ett paket som låg i buskarna som såg misstänkt ut. Då larmade de polisen, säger Johan Lundgren, vakthavande kommunikatör vid Försvarsmakten.

Vakterna ska ha sett bokstäver på paketet som indikerade att det kunde vara explosivt, enligt Lundgren.

Polisen ryckte ut till platsen och larmade samtidigt nationella bombskyddet.

Avspärrningarna har hävts

Strax efter 09.30 så uppgav polisen att nationella bombskyddet gjort en första bedömning och meddelat att avspärrningarna kan hävas.

Räddningstjänst och sjukvårdspersonal kunde då lämna platsen medan bombskyddet kommer fortsätta att analysera föremålet.

Polisen meddelar att en anmälan gällande ofredande är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.