En delad bild med två sektioner: den vänstra sektionen visar en röd tegelbyggnad med flera våningar och balkonger, medan den högra sektionen visar en polis i uniform, stående i en park med träd i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Känslorna är många och jag förstår att det kan finnas en oro”. Järvapolisen om risken för ökad upptrappning efter Akallaskjutningen i tisdags”, säger Jenny Sundh biträdande polischef i Järva. Foto: SVT

Polischefen i Järva efter dödsskjutningen i Akalla: ”Ingen risk för upptrappning”

Uppdaterad
Publicerad

Det var i tisdags som en kvinna i 60-årsåldern hittades ihjälskjuten i Akalla. Enligt uppgifter till SVT Nyheter finns det nu en risk för en upptrappning i Järvaområdet, men detta är inte något som Jenny Sundh, polischef i Järva, ser.

– Ett rött läge skulle jag inte säga att vi har i dagsläget.

Trots att polisen inte ser en upptrappning finns det ett arbete i området som jobbar mot denna typen av kriminalitet.

– Även fast vi har ett bättre läge nu än vi haft på många år så vet vi att det förekommer krafter i området som vi jobbar brottsförebyggande med hela tiden, berättar hon.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Vad skulle det innebära om det blev en ny våldsvåg i Järva?

– Nu kommer vi göra allt vi bara kan för att förhindra det, jag har saker som jag inte kan gå in på i detalj men vi jobbar stenhårt nu. Varje liv som går till spillo är fruktansvärt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Järva

Mer i ämnet