OBS: Arkivbild

Polisen slår larm: Varnar för sexbrott på Södermalm

Uppdaterad
Publicerad

De senaste tre veckorna har polisen sett ett ökat antal sexualbrott på södra delen av Södermalm i Stockholm. Det rör sig om två sexuella ofredanden, ett ofredande och en fullbordad våldtäkt. Polisen utreder nu om det kan finnas ett samband mellan händelserna.

Våldtäkten ägde rum utomhus på natten den 17 augusti.

I samtliga fall har en ensam gärningsman närmat sig ensamma kvinnor i olika åldrar både på dagtid och kvällstid. Enligt polisen är mannen sannolikt okänd för offren sedan tidigare.

– Det har skett i området söder om Medborgarplatsen, både inomhus och utomhus. Det är för tidigt att säga om det kan vara samma gärningsman, vi tittar på om det kan finnas ett samband men det går inte att klarlägga i nuläget, säger Rebecca Landberg, polisens presstalesperson.

Uppmanar till ökad vaksamhet

Det pågår nu ett intensivt utredningsarbete och polisen har en ökad närvaro i området. På sin hemsida uppmanar man till ökad vaksamhet i området.

– Vi vill inte skrämma folk, vi vill informera i brottsförebyggande syfte, säger Rebecca Landberg.

Hon uppger att det inte finns någon misstänkt gärningsperson i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.