Rektor för Trångsundsskolan

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rektor Kaj Majuri om skjutningen: Konflikt som urartat Foto: Oscar Fries/SVT

Tonårspojke skjuten på skola i Huddinge – rektorn: Mår bättre

Uppdaterad
Publicerad

En tonårspojke blev under onsdagen skjuten på Trångsundsskolan i Huddinge. Han vårdas på sjukhus med allvarliga skador men mår nu bättre, enligt skolans rektor. En tonårspojke har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Skjutningen skedde på onsdagsmorgonen vid halv nio-tiden. Det ska enligt polisen ha inträffat inomhus i ett avgränsat utrymme. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit på en skoltoalett.

Enligt polisen var den skadade tonåringen vaken och talbar när de kom till platsen men uppgav senare att han var allvarligt skadad.

Skjutning på skola i Trångsund i Huddinge

Rektorn på skolan Kaj Majuri säger på torsdagsmorgonen till SVT att pojken nu mår bättre, och att det är en lättnad.

– Jag har fått information om att han blivit opererad, det har gått bra och han kommer inte få några bestående men, säger Kaj Majuri.

Uppgifter: Greps med skarpt vapen

Initialt uppgav Huddinge kommun i ett pressmeddelande att det rörde sig om en skjutning med ett luftgevär men den uppgiften drog de senare tillbaka och hänvisade till att det rörde sig om ”osäkra uppgifter”.

En annan tonårspojke greps kort efter händelsen. Enligt uppgift till SVT greps han med ett skarpladdat vapen och senare hittades ytterligare ett vapen i ett skogsområde i närheten av pojkens bostad

– Vi letar inte efter fler gärningsmän och det är inga fler skadade, säger Helena Boström Thomas.

Polisen säger också att de utreder koppling mellan de två eleverna och om det finns några kopplingar till gängkriminalitet. Under onsdagseftermiddagen bekräftade polisen att personen som greps, en tonårspojke, har anhållits misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Rektorn vid pressträff

Det går cirka 700 elever på grundskolan. Rektorn säger under en pressträff att incidenten inträffade efter en konflikt mellan två elever.

– Den har urartat så att den ena eleven var tvungen att hämtas med ambulans. Nu utreder polisen vad som har hänt, sa Kaj Majuri under onsdagen.

Han säger också att eleverna, för ett år sedan, hade en konflikt som skolan redde ut. Men att det inte funnits några nya indikationer på att situationen skulle urarta.

Majuri håller fast vid att skolan är en trygg plats.

– Vi tar det här på allvar. Vi kommer att erbjuda elever och personal det stöd de behöver. Jag hoppas också att vårdnadshavare känner att det här var en fruktansvärd händelse, men att det ska vara tryggt att skicka sina barn till Trångsundsskolan.

Skolan har skickat ut information till vårdnadshavare och förhoppningen är att skolan ska ha öppet som vanligt på fredagen.

Se hela SVT:s livesändning från pressträffen med rektorn här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning på skola i Trångsund i Huddinge

Mer i ämnet