En delad bild från Dramaten i Stockholm: Till vänster en detalj av en teaterinteriör med elegant tak, utsmyckat med en ljuskrona och dekorativa detaljer. Till höger en scenbild från föreställningen Kung Lear på Dramaten, med flera personer som står i rad på en upplyst scen, omgiven av publik.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se besökaren Tommy Tolfs bilder från blöta föreställningen av Kung Lear på Dramaten i Stockholm. Foto: Tommy Tolf

Regnkaos på Dramaten – vatten läckte in under föreställning

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen fick teaterpubliken på Dramaten i Stockholm en blöt överraskning. Mitt under föreställningen av Shakespeares tragedi ”Kung Lear” började det regna in i salongen, något Expressen först rapporterade.

Några besökare tvingades lämna salongen på grund av vattnet. Men föreställningen fortsatte.

Tommy Tolf från Gnösjö, satt med i publiken och tittade på förställningen som innehåller både regn– och åskoväder.

– Det var fantastiskt. Jag såg regnet i spotlighten och trodde det var en effekt, sen insåg jag att det var riktigt vatten, säger han.

Han beskriver att det vatten i takkronan och personalen sprang för att hantera läckorna.

– Ja hjälpes, det var ganska extremt. Tänkt en duschslang som står på i tre timmar, det är allvarligt för byggnaden, säger Tommy Tolf .

Väderskydd fallerade: ”Tack och lov inga bestående skador”

Bakom läckaget ligger en takrenovering och ett väderskydd som inte klarade torsdagskvällens skyfall.

– Det är åtgärdat och det verkar, tack och lov, inte gett några bestående skador. Men det är under utredning och ska följas upp på måndag, säger Lena Törner, pressansvarig på Dramaten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.