Hornsgatan genom ett skyltfönster.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hornsgatan med sina många second hand-butiker pekas ut som en av 100 platser i världen som är värda ett besök. Se mer i videon. Foto: Ann Sehlin/SVT

Stockholmsgata med på topp 100-lista över världens bästa platser

Uppdaterad
Publicerad

När tidningen Time rankar de 100 mest sevärda platserna i världen hamnar Hornsgatan Slow fashion district på Södermalm med på listan.

– Det är hedrande, säger Stina Löving en av grundarna av Hornsgatan Slow fashion distric.

Bakom namnet Hornsgatan Slow fashion distric med sina 19 secondhandbutiker, döljer sig ett projekt med Stina Löving, Mikaela de Verdier och Therese Forsberg som vill se en mer hållbar modebransch.

Kolletktivet anordnar pop up-evenemang och stödjer små tillverkare av bland annat återvunna jeans för barn, genom att ge dem plattformar i befintliga butiker för att bygga upp sina företag.

Men Hornsgatan är inte den enda platsen i Sverige som anses vara värt ett besök. Även restaurang Vyn på Österlen är med på årets lista.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.