Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) har meddelat att Stockholms stad har stoppat sitt stöd till det kritiserade muslimska studieförbundet Ibn Rushd. Arkivbild. Foto: Samuel Steén/TT

Stöd till Ibn Rushd stoppas i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms stad stoppar sitt stöd till Ibn Rushd. I början av september drog Folkbildningsrådet in de kommande tre årens statsbidrag till det kritiserade muslimska studieförbundet.

– Vi ska följa Folkbildningsrådets rekommendation, vilket gör att Ibn Rushd inte längre kommer få stöd från Stockholms stad, säger finansborgarrådet Karin Wanngård (S) i kommunfullmäktige på en fråga från oppositionsborgarrådet Christofer Fjellner (M).

Flera kommuner och regioner har tidigare dragit in sitt stöd till Ibn Rushd efter en granskning av Folkbildningsrådet i december. I Stockholm har det varit flera turer då det rödgröna styret pausat utbetalningar men sedan återupptagit dem, något som Fjellner varit kritisk till.

Stockholms stads planerade stöd till studieförbundet uppgick i år till 1,3 miljoner kronor.

Christofer Fjellner (M), oppositionsborgarråd i Stockholm. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.