Foto: SVT

Konst visar systerskap i Fittja

Uppdaterad
Publicerad

Under hela våren har kvinnor i alla åldrar samlats på Mångkulturellt centrum i Fittja för att skapa konstverk genom ”systerskap”.

Färgerna och kreativiteten flödar när kvinnorna samlas för att skapa konst i Fittja. Temat den här gången är ”systerskap” och är den tredje serien i ett konstprojekt som startades av konstnären Saadia Hussain. De första två delarna gjordes av barn respektive mammor.

På en parkering framför Fittja centrum har Botkyrkabyggen har avsatt en konstkub. Här visas konsten att upp och kommer att hänga kvar i två år innan den byts ut.

Fittjabornas berättelser

Foto: SVT

Tanken är att Fittjaborna ska formulera sina berättelser genom konsten, berättelser som ibland blir kontroversiella. Förra året blev väggmålningen ”rest in peace”, av konstnären Ninep Solagha, omdiskuterad och anklagad för att hylla kriminella. Det gjorde att den senare plockades ned och ersattes av konstserien i tre delar som nu avslutas på temat systerskap. Se klippet om konstnärerna ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.