Den 1 januari 2025 byter Tele2 arena namn till 3Arena. Foto: Oscar Olsson/TT

Tele2 arena byter namn till 3Arena

Uppdaterad
Publicerad

Tele2 slutar som namnsponsor till fotbolls- och evenemangsarenan i Stockholm. I stället tar telekombolaget Tre över. Från den 1 januari 2025 kommer därför Djurgårdens och Hammarbys hemmaplan att heta 3Arena.

Arenan vid Globenområdet i Stockholm, som ersatte Söderstadion, fick namnet Tele2 arena. Efter tolv år lämnar telekombolaget som namnsponsor och ett annat bolag i branschen tar över vid årsskiftet.

– Vi är stolta och glada över att få ta över arenan. Vårt huvudkontor ligger mittemot, så vi har ett stort engagemang för södra Stockholm, säger Mårten Lundberg, kommunikationsdirektör på Tre Sverige.

Han berättar också att man kommer att försöka sätta in än mer avancerad 5G-teknik.

– När man vill dela filmklipp och annat, så det kan ju vara problem om man är många på samma plats. Vi vill ha ännu mer kapacitet i området.

Vad får ni betala för det här?

– Vi kan tyvärr inte kommentera summan eller längden på avtalet men det är ett långsiktigt engagemang som kommer att löpa över många år och det är en stor investering för oss, säger Mårten Lundberg.

Både Hammarbys och Djurgårdens herrallsvenska lag har Tele2 arena som hemmaplan.

Nyligen bytte även den andra stora arenan i Stockholmsområdet namn, från Friends arena till Strawberry arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.