Efter mordet i Nynäshamn gick polisen ut med en bild från den bussresa man tror offret gjorde natten innan mordet. De vill nu att folk som åkt på samma buss hör av sig med tips. Foto: Polisen

Tre män anhållna för julimord i Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen kunde polisen gripa tre män misstänkta för mordet i Nynäshamn tidigare under sommaren. Polisen meddelar även att de utreder en koppling mellan detta mord och mordet på en 17-åring på T-centralen i februari.

Den 1 juli hittades en död man i ett skogsparti i Segersäng, i Nynäshamns kommun. Under torsdagen greps tre personer som nu har anhållits misstänkta för mordet.

Misstankegraden hos samtliga männen är på sannolika skäl. Polisen har tidigare gått ut och sökt tips med hjälp av en bild som togs på en buss. I början av augusti greps en av männen, som släpptes men som nu återigen är gripen tillsammans med två andra.

Då har ni mer på honom nu är tidigare?

– Så ska du nog se det. Utredningen har fortskridit och misstankarna stärkts, säger Ola Österling, polisens presstalesman.

I samband med mordet i Nynäshamn tror polisen att det kan ha att göra med ett mord som begicks på en 17-åring vid T-centralen i februari.

– Jag kan inte gå in på detaljerna, men nu vill vi kvalitetssäkra de möjliga kopplingarna.

Vill ni fortfarande ha in tips från allmänheten?

– I allra högsta grad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.