Polisens tekniker undersöker brottsplatsen efter skottlossningen. Foto: Marco Blomberg

Tre skadade efter skottlossning i Norsborg

Uppdaterad
Publicerad

Tre män har skadats efter en skottlossning på Hallundaplan i Norsborg söder om Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Larmet kom till polisen strax efter halv två under natten mot juldagen. Tre personer hade då skadats efter en skottlossning på Hallundaplan i Norsborg söder om Stockholm.

– Jag kan bekräfta att det har varit en skjutning i Norsborg. Det är folk som är skadade men det är inte livshotande, sade Richard Tegnér, stationsbefäl vid polisen i Södertörn, vid 5-tiden på juldagsmorgonen.

Två tagna till förhör

Flera polispatruller kallades till platsen. Två personer togs under natten in till förhör, men ingen av dem är misstänkt för något brott.

En förundersökning är inledd om synnerligen grov misshandel, inte mordförsök.

– Det är detaljer jag inte kan berätta om. Men det går ju att räkna ut att man inte har haft för avsikt att ha ihjäl någon i första hand som vi har bedömt det i ett första läge, säger Pontus Sandulf till TT.

Skjutna i benen

Samtliga av de skadade fördes till sjukhus. Senare på juldagen uppgav polisen att två av dem hade skottskadats i benen och att den tredje personen hade en annan typ av skada i tinningen.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning och hållit förhör med vittnen. Ingen misstänkt har gripits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.