• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Midsommarkransen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen är på plats i Midsommarkransen natten mot söndag. Foto: Blåljusbilder

Man ihjälskjuten på restaurang i Midsommarkransen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern sköts till döds på en restaurang i Midsommarkransen i södra Stockholm, sent på lördagen. Enligt SVT:s källor har mannen koppling till ett kriminellt nätverk.

– Helt plötsligt small tre smällar och då dök vi till golvet, säger ett vittne till SVT Nyheter.

Klockan 23 larmades polisen av flera inringare som hört höga smällar vid Midsommarkransens tunnelbanestation.

– En man träffades av flera skott medan han befann sig inuti en restaurang, sa Helena Boström Thomas, presstalesperson vid Stockholmspolisen strax efter händelsen.

Senare på natten bekräftade polisen att mannen i 25-åldern dog av sina skador. Anhöriga är underrättade. Flera personer greps under natten men släpptes då det inte fanns några häktningsskäl, meddelar polisen.

Tillvägagångssättet kan tyda på gängkoppling

Källor uppger för SVT att offret har koppling till ett kriminellt nätverk. Enligt Mats Eriksson, presstalesperson på polisen i Stockholm, är det för tidigt att säga om dödsskjutningen kan kopplas till den senaste veckans skjutningar. Samma sak gäller den avlidne mannen.

– Vi jobbar utifrån fler spår, men själva tillvägagångssättet att kliva in i en restaurang och skjuta ihjäl person kan tyda på att det handlar om gängkriminalitet, men vi jobbar alltid brett, säger han.

Polisen har också fått tillgång till en övervakningsfilm, som kan ha fångat mordet.

– Men var och hur vi fått den, det kan jag inte gå in på, säger Mats Eriksson.

Restaurangen och ett stort område i anslutning spärrades av under natten. En förundersökning om misstänkt mord är inledd och polisen arbetar med flera utredningsåtgärder.

Krogägaren i chock

Ägaren till kvartersrestaurangen är chockad över det som hänt. Men säger att de fått stöd av polis och kristeam under dagen. Trots det kommer de under söndagen öppna upp dörrarna igen.

– Det var en fruktansvärd händelse igår. Men att hålla öppet idag är ett sätt som vi kan hjälpa varandra att hantera den här situationen, säger restaurangägaren som vill vara anonym.

Vittne till SVT: ”Vi dök till golvet”

SVT Nyheter har talat med ett vittne som befann sig i restaurangen när skottlossningen inträffade.

– Det var sjukt, det är inget man har varit med om förut liksom. Helt plötsligt small tre smällar och då dök vi till golvet. Sen reste vi oss upp när vi såg folk utanför och förstod att faran var över, säger vittnet som hålls anonym.

Enligt vittnet var polisen på plats efter ungefär tre minuter.

– Alla som var inne i restaurangen blev uttagna bakvägen och förhördes av polisen, säger personen.

Under söndagen finns krisstöd och polis på plats i Svandammsparken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.