Bilder på pojken som sköts i Bagarmossen, blommor och ljus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning på dödsskjutningen av 16-åringen i Bagarmossen – på 60 sekunder. Foto: Mickan Mörk/TT

Ytterligare tonåring häktad för inblandning i mordet i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i juli sköts en 16-årig pojke ihjäl i Bagarmossen. En 17-åring sitter häktad misstänkt för mordet. Nu har även en 15-årig pojke häktas misstänkt för medhjälp till mord.

På tisdagskvällen den 9 juli larmades polisen om skottlossning i Bagarmossen. På plats hittas en 16-årig pojke allvarligt skadad – han dör senare på sjukhus.

Enligt uppgifter till SVT saknar han koppling till gängkriminalitet och ska inte ha varit den tänkta måltavlan för skjutningen.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Helgen efter skjutningen greps bland annat en 17-åring, som senare häktades på sannolika skäl misstänkt för mord och grovt vapenbrott. Nu har även en 15-åring häktats, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord. Både 17-åringen och 15-åringen nekar till brott.

Anonym nlond man med svart hoodie står med ryggen mot kameran

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Innan ambulans var på plats efter dödsskjutningen i Bagarmossen var det flera privatpersoner som försökte hjälpa den 16-åriga skottskadade pojken. En av dem var ”Andreas”, som bor i närheten och som råkar vara sjuksköterska. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet