Kille står på klippor intill havet i Öregrund och håller en saxofon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör saxofonisten Noah Hofvander värma upp inför festivalen i Öregrund. På festivalen kommer operasångare som bland andra Anne Sofie von Otter framföra musik från Monica Zetterlund och Liza Minnelli. Foto: William Kvist/SVT

21-åringen stod i glasskiosken – delar nu scen med världsstjärnor

Uppdaterad
Publicerad

Medeltidsrock och trombonsolo i en träbåt utlovas när den andra upplagan av Öregrunds musikfestival arrangeras. 21-åriga Stjärnskottet Noah Hofvander brukade jobba i den lokala glasskiosken på somrarna men i år går han upp på scenen för att spela låtar som ”Don't Cry for Me Argentina” och ”Ave Maria”.

Tre dagar av musik i divans tecken väntar på musikfestivalen I Roslagens Famn i Öregrund som invigs under torsdagen.

21-åriga saxofonisten Noah Hofvander har gått på ansedda musikskolor och bott i Paris för att utvecklas musikaliskt. I helgen uppträder han med världsstjärnor i Öregrund – där familjen också har en sommarstuga.

– Den här festivalen är ett bevis på att musik ska vara kul – det är då musiken är som bäst. Jag ska bara ha en ”good time” och förhoppningsvis leverera också, säger Noah Hofvander.

Musik från Monica Zetterlund

Låtar av artister som Monica Zetterlund och Liza Minnelli ska också framföras när årets tema är ”divan inom oss”. Flera artister uppträder på festivalen. Bland andra operasångaren Anne Sofie von Otter och pianisten Bengt Forsberg.

– Vi blandar den klassiska musiken med mer lättillgänglig musik. Det känns fantastiskt roligt, säger trombonisten Christian Lindberg, som också är initiativtagare till festivalen.

I klippet: Se när trombonisten spelar ”Vill ni se en stjärna?” stående i en träbåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.